ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ ТА СПОРТУ СНЯТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОЛОМИЙСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  • 303

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про ефективне використання державних коштів» від 11.10.2016 №710 (зі змінами)

Найменування предмета

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі

Очікувана вартість предмета закупівлі

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Код ДК 021:2015 -15110000-2 М’ясо

(м’ясо – 3 лоти:

лот 1 - свинина, лот 2 – яловичина, лот 3 - філе куряче)

 

Оголошується повторно, підстава:

п.1 ч. 2 ст. 32 ЗУ "Про публічні закупівлі", а саме, тендер UA-2022-01-06-003023-c автоматично відмінено електронною системою закупівель, у зв'язку з поданням для участі у відкритих торгах менше двох тендерних пропозицій.

Відкриті торги,

UA-2022-01-22-000232-b

 


672 000,00 грн. з ПДВ

 

Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі обумовлені необхідністю забезпечувати заклади Замовника якісним продуктами харчування. Для оцінки якості зазначено вимоги щодо відповідності продукту харчування встановленим показники якості та безпечності харчових продуктів відповідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», вимогам ДСТУ 4590:2006, ДСТУ 4589:2006, ДСТУ 3143:2013, якості щодо ґатунку товару, доброякісності, тощо,  з урахуванням вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305.

Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів, а також ГМО. Встановлена обов’язкова наявність маркування, якісного посвідчення з вказанням нормативного документа, згідно якого виготовлений продукт, ДСТУ, дати виготовлення, пакування, умов зберігання. Тара та упаковка для поставки товару – вакуумна упаковка. На етикетці повинна бути нанесена інформація, яка містить назву виробника, дату виготовлення, умови зберігання та терміни придатності до споживання. Кожна партія товару поставляється  з документами, що підтверджують їх якість та безпеку (посвідчення/декларація виробника про якість, санітарно-гігієнічні висновки, ветеринарна довідка (ветеринарне свідоцтво)  тощо). Транспортування товар поставляється з дотриманням гігієнічних вимог в споживчій (транспортній) тарі, що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність товару, його товарний вигляд, забезпечує збереження його споживчих властивостей, а також якість та безпеку під час транспортування і зберігання. Транспортні засоби та/або контейнери, ящики що використовуються для перевезення мають відповідати вимогам статей 25, 44 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Кількість: свинина – 600 кг., яловичина – 600 кг., філе куряче – 4100 кг.

Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі визначено методом порівняння ринкових цін (відповідно до Наказу Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі»)

Для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі та розміру бюджетного призначення застосовано ціну:

свинина - 140 грн./кг.;

яловичина – 160 грн./кг.;

філе куряче – 120 грн./кг.

 

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про ефективне використання державних коштів» від 11.10.2016 №710 (зі змінами)

Найменування предмета

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі

Очікувана вартість предмета закупівлі

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

65210000-8 за ДК 021:2015 послуги розподілу газу (розподіл природного газу)

Переговорна процедура,

UA-2022-01-21-016963-b

 

789 112,44 грн з ПДВ

Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі обумовлені

необхідністю придбання послуг з розподілу природного газу на 2022 рік.

Умова застосування переговорної процедури закупівлі відповідно до абзацу 3 пункту 2 частини 2 статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме: якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за наявності зокрема одного з таких випадків - відсутність конкуренції з технічних причин.

Відсутність конкуренції з технічних причин підтверджується інформацією щодо природних монополій, діяльність яких регулюються Законом України «Про природні монополії», де визначено, що зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій, - національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Згідно зведеного переліку суб’єктів природних монополій, компанія АТ «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ІВАНОФРАНКІВСЬКГАЗ» (код ЄДРПОУ 03361046) є природним монополістом та єдиним надавачем послуг з розподілу газу в Івано-Франківській області. Посилання на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі – Закон України «Про публічні закупівлі», Закону України «Про ринок природного газу», Постанови НКРЕКП «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», «Про затвердження Правил постачання природного газу», «Про затвердження Типового договору розподілу природного газу», Постанова НКРЕКП від 22 грудня 2021 р. № 2750 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ». Методика визначення тарифу на послуги розподілу природного газу, оголошення НКРЕКП на сайті  https://www.nerc.gov.ua/?news=9896.

Обсяг надання послуг з розподілу природного газу у 2022 році становить 353 545.00 м3/рік.

Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі визначено відповідно до   Постанови НКРЕКП від 22 грудня 2021 р. № 2750 Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ»  встановлено тариф на послугу розподілу природного газу з 01.01.2022 р. у розмірі 1,86 грн. за 1 м3/місяць (без урахування ПДВ), 2,232 грн. за 1 м3/місяць (з урахуванням ПДВ).

Сума вартості послуги з розподілу природного газу в 2022 році  складає  789112,44 грн. з ПДВ.

 

Інші статті

Всі статті