4 лютого – Всесвітній день боротьби з раком

  • 838

СУМНА СТАТИСТИКА ОНКОЗАХВОРЮВАНЬ

Немало повідомлень в пресі про те, що таке злоякісні пухлини, які перші ознаки їх, яку тактику необхідно вибрати. Але не всі громадяни усвідомлюють те, що своєчасне звернення до лікаря, своєчасна діагностика – запорука виліковності від раку.

Всесвітній день боротьби проти раку, проголошений «Міжнародним союзом проти раку» (UICC), відзначається щорічно 4 лютого.

Мета цього дня в усьому світі – підвищення обізнаності людей про рак як одне із найстрашніших і згубних захворювань сучасної цивілізації, звернення уваги на його запобігання, виявлення та лікування, завдяки чому можна домогтися хороших результатів, а у багатьох випадках і повного одужання.

За даними експертів в 2030 році у світі захворіє на рак 20 мільйонів людей, статистика невтішна.

Високою є захворюваність на рак молочної залози, легень, шкіри, тіла матки, простати, щитоподібної залози.

Це якраз ті захворювання, які виявляються при проходженні профілактичних оглядів. Рання діагностика раку дає шанс на ефективне лікування.

До 30% населення недбало ставиться до свого здоров’я і не звертається за медичною допомогою протягом 10-12 років.

У Снятинській лікарні проводиться цитологічне, ендоскопічне, рентгенологічне обстеження, ультразвукова діагностика внутрішніх органів та грудних залоз, що дає змогу своєчасно рекомендувати пацієнтам відповідне лікування. Крім того в лікарні щорічно проводить консультативний прийом бригада провідних спеціалістів з Прикарпатського клінічного онкологічного центру.

Практика показує, що здоровий спосіб життя, своєчасне проходження профілактичних оглядів, лікування хронічної патології, на тлі якої може виникнути рак, – запорука вашого здоров’я.