До уваги роботодавцям!!!

  • 263

 

Звертаємо увагу роботодавців, щодо змін у чинному законодавстві, а саме про підвищення заробітної плати та прожиткового мінімуму відповідно до статті 7 та 8 Закону України від 02 грудня 2021 року № 1928-ІХ «Про державний бюджет України на 2022 рік» мінімальний розмір заробітної плати з 1 січня становить 6500 гривень, прожитковий мінімум для працездатних осіб - 2481 грн.

Нагадуємо про те, що з 05.01.2022 набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України, якою внесено зміни до Порядку повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою та/або резидентом «Дія Сіті» до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті. Повідомлення подається засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб.

Звертаємо Вашу увагу, назву форми Повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу змінено. Нова назва – «Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладання гіг-контракту».

Звертаємо увагу роботодавців, 8 січня 2022 року в Україні набув чинності закон згідно з яким працедавцям заборонено висувати вимоги до віку та статі працівників в оголошенні про вакансії чи при прийнятті на роботу. У оголошенні також забороняється:

  • пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі;
  • висувати вимоги, що надають перевагу жіночій або чоловічій статі (крім випадків, визначених законодавством, та випадків специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі).

У разі порушення правил публікації вакансій роботодавець сплачуватиме штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати. Зокрема, з 1996 року діє закон про заборону дискримінації за статтю, віком, кольором шкіри, політичними, релігійними переконаннями та іншими ознаками.

Фото без опису

Інші інше

Всі інше