Звернення рятувальників до мешканців Снятинської міської територіальної громади щодо дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах!

  • 241

 

З початку 2022 року на території Снятинської міської територіальної громади виникло 14 пожеж в природніх екосистемах через самовільне спалювання залишків сухої рослинності та сміття на відкритих територіях.

Шкода від самовільного й не контрольованого спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які несуть значну шкоду здоров’ю людини.

Пам’ятайте, спалюючи суху траву та рослинні залишки, ви:

- Наносите шкоду ґрунту і землі

- Отруюєте повітря

- Вражаєте своє здоров’я та здоров’я своїх рідних

- Пошкоджуєте рослини

- Знищуєте птахів і тварин

Нагадуємо, що за спалювання сухої трави та рослинних залишків передбачається адміністративна відповідальність у вигляді накладання штрафу:

- на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн);

- на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

За спалювання відходів і залишків сухої рослинності за статтею 82 КУпАП штраф:

• для громадян від 340 грн до 1360 грн;

• для посадових осіб від 850 грн до 1700 грн.

Шановні мешканці громади! Не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значних збитків державі та навколишньому середовищу. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».