ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ ТА СПОРТУ СНЯТИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОЛОМИЙСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  • 304

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення,

очікуваної вартості предмета закупівлі
на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про ефективне використання державних коштів» від 11.10.2016 №710 (зі змінами)

Найменування предмета

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі

Очікувана вартість предмета закупівлі

Обґрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

За ДК 021:2015 55320000-9 Послуги з організації харчування (Лот №1-3: ДК 021:2015 - 55320000-9 Послуги з організації харчування)

Відкриті торги

 

Мультилотова закупівля

 

 UA-2022-03-08-000314-a

Всього :

444100грн  з ПДВ

 

Лот № 1-

72226,00 з ПДВ

 

Лот  2- 18056,00 з ПДВ

 

 

Лот № 3-

353818,00 з ПДВ

 

 

 

Лот №1 - Снятинський ліцей ім. В. Стефаника (28 дітей), адреса: Івано-Франківська область, Коломийський район, м.Снятин, вул.. Лотоцького 13.

Лот №2 – Хутір-Будилівська філія Снятинського ліцею ім. В. Стефаника (7 дітей), адреса: Івано-Франківська область, Коломийський район, с. Хутір-Будилів, вул. Баронська, 1 А.

Лот №3 -  Горінньозалучанська філія Снятинського ліцею ім. В. Стефаника (у складі - дошкільний підрозділ всього - 65 дітей), адреса: Івано-Франківська область,  Коломийський район, с. Горішнє Залуччя,  вул, Шкільна, 1.

 

Якісні та технічні характеристики предмета закупівлі обумовлені вимогами щодо якості надання послуг з організації харчування  згідно «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 №298/227 та інші.

Вимоги до предмету закупівлі

1. Загальне керівництво організацією харчування забезпечує Замовник (в особі керівника закладу).

2. Відповідальними за організацію харчування дітей у закладі, за матеріально-технічний стан харчоблоку, додержання вимог санітарного законодавства є Виконавець (організація або суб’єкт підприємницької діяльності), що забезпечує організацію харчування дітей та Замовник-керівник ЗЗСО.

3. Виконавець  (організація або суб’єкт підприємницької діяльності), має розробити та погодити з територіальним органом Державної санітарно-епідеміологічної служби України Примірне двотижневе перспективне меню із зазначенням складу продуктів, вмісту ккал,  режиму перебування та щодо кожного періоду: зимово-весняне, літнє, осіннє.

4.  Виконавець (організація або суб’єкт підприємницької діяльності),  при формуванні  примірного двотижневого меню кожні десять днів проводити аналіз якості та виконання норм  харчування, а при необхідності - його корекцію. Може здійснюватись заміна деяких продуктів, блюд в межах норм харчування та сезонного меню, згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 №298/227, згідно «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305.

5. Медичний працівник закладу  освіти, чи відповідальний за харчування в ЗЗСО, кожного дня надає Виконавцю (організації або суб’єкту підприємницької діяльності), повну інформацію по кількісному складу дітей, що харчуються з урахуванням вікової категорії та столу для дієтичного харчування. Кількість дітей на харчування узгоджується замовником кожного дня, при цьому на перший сніданок кількість дітей доводиться виконавцю до 16 години попереднього до надання послуг дня, а кількість здобувачів освіти на другий сніданок, обід  узгоджується замовником до 9:30 (ранком) кожного дня.

6. Виконавець (організація або суб’єкт підприємницької діяльності),  несе відповідальність за якість харчування, а також за відповідність  меню із суворим дотриманням вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 №298/227.

7. Процес організації харчування дітей у закладі складається з: відпрацювання режиму і графіка харчування дітей, постачання продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості; складання меню, виготовлення страв; ведення обліку дітей пільгових категорій , здійснення контролю за харчуванням, інформування батьків про порядок та стан організації харчування дітей у закладі.

8. Виконавець (організація або суб’єкт підприємницької діяльності),  що забезпечує харчування дітей, разом з керівником закладу складають графік харчування дітей відповідно до вимог санітарного законодавства. Обсяг та частота завозу продуктів харчування та продовольчої сировини регулюються залежно від строку їх реалізації та кількості дітей, які відвідують навчальний заклад, і повинні бути не рідше 2-3 разів на тиждень. Маршрути, графіки та обсяг завозу продуктів харчування і продовольчої сировини у навчальні заклади відпрацьовуються організацією (суб’єктом підприємницької діяльності) та погоджуються із Замовником (в особі керівника закладу).

9. Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити до навчальних закладів разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість (накладні, сертифікати відповідності на продукти харчування, та/або посвідчення про якість, та/або декларації виробника або інше документальне підтвердження походження продуктів харчування). Документи повинні засвідчувати безпечність і якість продуктів, маркування з зазначенням – ґатунку, категорії, дати виготовлення на підприємстві, строк реалізації, умови зберігання (для продуктів, що швидко псуються, строк реалізації і час виготовлення позначаються у годинах). Супровідні документи повинні бути читабельними.

10. Бракераж продуктів харчування та продовольчої сировини (сирої продукції), які надходять до ЗЗСО, здійснюється Виконавцем  (організацією або суб’єктом підприємницької діяльності) з можливим залученням медичного працівника закладу. Під час прийому оцінка якості продуктів харчування і продовольчої сировини проводиться за зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, про що здійснюється запис у журналі бракеражу сирої продукції, на підставі супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність і якість. Терміни реалізації визначаються підприємством-виробником або підприємством-постачальником (дрібнооптова база, торгівельна організація тощо).

11. Контроль за якістю харчування дітей у навчальному закладі покладається на медичного працівника. Медичний працівник веде відповідну документацію щодо стану якості харчування, контролює вихід, безпеку і якість страв (бракераж готової продукції), може контролювати дотримання технології приготування, може контролювати  санітарний стан харчоблоку, дотримання правил особистої гігієни персоналу харчоблоку, своєчасність проходження медоглядів (особисті медичні книжки працівників харчоблоку) згідно з вимогами чинного законодавства.

12. Бракераж готової продукції проводить медичний працівник закладу. Під час бракеражу готової продукції проводиться оцінка готової страви за зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, про що здійснюється запис у журналі бракеражу готової продукції.

14. Порядок надання послуг для закладів дошкільної освіти може бути доповнений за погодженням із Замовником (в особі керівника закладу) та Виконавцем (організацією або суб’єктом підприємницької діяльності), що забезпечує харчування дітей.

15. У випадках, не передбачених даним Порядком, сторони керуються нормами чинного законодавства. 

 

Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі та розміру бюджетного призначення обумовлений наявною потребою у закупівлі послуг з організації харчування у закладах Замовника на 2022 р. на підставі даних вартість аналогічних послуг в 2021 р., інформації щодо цін на ринку послуг з організації харчування, дані https://prozorro.gov.ua/ щодо цін на аналогічні послуги в регіоні.

Встановити грошові норми харчування по лотах № 1-3.

На харчування учнів пільгових категорій:

- для дітей-сиріт (дітей, позбавлених батьківського піклування) – 35 грн. в день;

- для дітей (учнів 1-4 класів)  з малозабезпечених сімей – 35 грн. в день;

- для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах – 35 грн. в день;

- для дітей батьків, що перебувають (перебували) в зоні АТО, воїнів афганців, ліквідаторів ЧАЕС та переселенців із зони АТО – 35 грн. в день.

Звільнити батьків, або осіб, які їх заміняють  від плати за харчування дітей (на  100%):

- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;

- дітей (учнів 1-4 класів)  із малозабезпечених сімей;

- дітей, батьки яких перебувають (перебували) в зоні АТО, воїнів афганців, ліквідаторів ЧАЕС;

- дітей, переселенців із зони АТО.

Встановити грошові норми на харчування дітей дошкільного віку у розмірі – 45 грн.;

-   Встановити розмір плати, що вносять батьки або особи, які їх заміняють за харчування дітей на рівні 60% у міській та сільській місцевості від загальної вартості на одну дитину;

-  Звільнити багатодітних батьків від батьківської плати за харчування дітей на 50 %.

 Відповідно до Рішення Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області  від 23.12.2021 року №357-19/2021 «Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та дошкільної освіти у 2022 році», наказу відділу освіти, молодіжної політики та спорту Снятинської міської ради від 04.01.2022 року № 01 «Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти та дошкільної освіти у 2022 році» встановити грошові норми на харчування непільгових категорій за рахунок фінансування батьків в розмірі 35 грн. в день.

 

Інші статті

Всі статті