В умовах воєнного стану Держпродспоживслужба Прикарпаття продовжує виконувати надані повноваження щодо контролю за санітарно-епідемічною ситуацією

  • 200

 

У цей складний для нашої країни час Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та його підрозділи продовжують виконувати свої функції та повноваження.

Зокрема, щоденно проводиться робота щодо:

- контролю за якістю їжі в пунктах тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання;

-  формування та передачі гуманітарних вантажів до інших областей України;

-  здійснення контролю за санітарно-епідемічною ситуацією на Прикарпатті.

З цією метою Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розроблено пам’ятки щодо:

- санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоці та організації харчування біженців;

- порядку проведення дезінфекційних заходів в соціальних їдальнях;

- правил приготування їжі та профілактики харчових отруєнь у військовий час;

- використання хлорного вапна для проведення дезінфекційних заходів;

- про проведення очищення і знезараження криниць.

Щоденно проводиться моніторинг радіаційного фону, спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. В м. Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Головам територіальних громад направлено Мінімальні вимоги щодо екстреного облаштування місць тимчасового перебування вимушено переміщених осіб. 

Керівництвом Головного управління видано два доручення щодо посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за централізованими водопроводами, джерелами децентралізованого водопостачання (громадські криниці та каптажі), якістю води в пунктах організованого харчування тимчасово переміщених осіб та проведення моніторингу за пунктами прийому харчових продуктів та пунктами харчування.

Так, з 24 лютого проведено 147 таких відвідувань, на 26 пунктах встановлено недоліки (17,7%), надано 92 пропозиції, знято з реалізації 16 кг недоброякісних харчових продуктів. В ході проведеного моніторингу вручались пам’ятки по дотриманню санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках, проводились бесіди.

Фото без опису