До відома громадян

  • 1016

Вже 85 день в Україні триває війна і вся держава згуртувалася для протидії російській військовій агресії. На даний час відіграють важливу роль наша стійкість та почуття взаємодопомоги. 

Однак, в цей складний час, проявляються факти заробітку додаткових коштів на тимчасових негараздах і підприємці подекуди наживаються на своїх же громадянах. В останні дні жителі громади звертаються до Снятинської міської ради з повідомленнями про те, що суб’єктами господарювання необґрунтовано завищено ціни на лікарські засоби, продукти харчування, в тому числі на товари, що мають істотну соціальну значущість.

Вся країна згуртувалася для протидії агресору і неправомірне підвищення цін на продукти та медикаменти є неприпустимим.

З метою забезпечення цінової стабільності у державі в умовах воєнного стану Кабінетом Міністрів України внесено зміни щодо регулювання цін (тарифів) та установлено, що на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”, обласні військові адміністрації разом з Національною поліцією, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками забезпечують контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на продукти, пальне та лікарські засоби.

Держпродспоживслужба здійснює державний нагляд (контроль) під час воєнного стану в Україні задля стримання зростання цін на соціально значущу продукцію.

Інформація про результати моніторингу подається до Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської ОВА, здійснюється постійне інформування про виявлені порушення і прийняті заходи.

Якщо ви виявили неправомірне підвищення цін – повідомляйте про це Снятинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (м. Снятин, вул. Винниченка, 16) та Снятинську міську раду (м. Снятин пл. Незалежності, 1), письмово із обов’язковим зазначенням найменування суб’єкта господарювання та адреси місця продажу.

                                   

Начальник відділу правової, кадрової та мобілізаційної роботи Святослав Лазаренко.

 

Інші новини

Всі новини