Снятинське управління головного управління ДПСС в Івано-Франківській області інформує:

  • 166

 

Система НАССР – це система аналізу і контролю критичних точок та ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов’язаного з продуктами харчування. Ця система стосується нового принципу контролю за продуктами харчування.

НАССР - це те, що допомагає ідентифікувати, оцінювати й контролювати небезпечні чинники ризиків у використанні та реалізації харчових продуктів. Дана система – аналізує небезпечних факторів та контролю у критичних точках – виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів . Ця система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Запровадження системи НАССР стосується всіх підприємців, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами.

З 20 вересня 2017 року ці стандарти впроваджені на великих потужностях, з 20 вересня 2018 року – на середніх. Кінцевий термін впровадження системи в тому числі – на малих потужностях 20 вересня 2019 року.

Оператори ринку зобов’язані розробляти та впроваджувати в дію та застосовувати постійно діючі процедури засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках, а також забезпечити належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базується на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробничого обігу харчових продуктів.

На території Снятинської ТГ та Заболотівської ТГ впроваджена та діє система НАССР в таких закладах: школи - 41, ЗДО – 21, заклади торгівлі (магазини) – 37, заклади ресторанного господарства – 13 , соціальні лікувальні заклади – 2, виробники тваринної продукції - 6, виробники рослинної продукції - 5, торгівельні ринки – 1. В даних закладах на даний час діє та працює впроваджена система НАССР. Для впровадження системи, можна звертатись для надання консультаційних рекомендаційних питань по впровадженні системи можна звертатися в Снятинське управління головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, м . Снятин вул. Винниченка ,16 або за номером телефону 097-05-34-708.