Відділ освіти, молодіжної політики та спорту Снятинської міської ради інформує:

  • 659

Новий навчальний рік, який незабаром розпочнеться, стартуватиме у надскладних умовах воєнного стану.

Нині підготовка закладів освіти Снятинської міської територіальної громади до нового навчального року відбувається на засадах постійної комунікації з усіма учасниками освітнього процесу і, особливо, з батьками здобувачів освіти.

У всіх закладах освіти нашої громади облаштовано укриття відповідно до вимог МВС та ДСНС. Відповідно, всі школи і садочки готові до очного формату навчання, оскільки важливо забезпечити можливість здобувачам освіти необхідний комунікативний зв’язок із вчителями та вихователями, та спілкування з однолітками.

На сьогодні більшість закладів освіти знаходиться в процесі обрання формату навчання в новому навчальному році, і ми очікуємо на їхні рішення.

З метою охоплення усіх здобувачів освіти навчанням, враховуватиметься думка батьків учнів. Батьки зможуть самостійно обрати форму навчання дітей: очну, дистанційну, сімейну (домашню) чи екстернат. Не буде і єдиного шаблону для всіх шкіл, кожна буде ухвалювати те чи інше рішення, спираючись на чисельні фактори.

На даний час, проведено опитування, як і Відділом освіти, молодіжної політики та спорту Снятинської міської ради, так і закладами освіти зокрема, згідно загальних показників у нашій громаді, більшість батьків - 77%, обрали для своєї дитини очну форму здобуття освіти у новому навчальному році. Лише 15% від усіх опитаних батьків обрали дистанційне навчання, водночас 8% опитаних заявили, що наразі не визначилися з формою навчання для своєї дитини.

У жодному разі примусу до тієї чи іншої форми навчання не буде, і батьки обиратимуть самі будь-яку із запропонованих форм навчання.

 

Фото без опису

Інші новини

Всі новини