Державна підтримка малих агровиробників!!

  • 218

 

Відділ економічного розвитку, комунального господарства, транспорту, підтримки аграрного сектору, інвестицій та міжнародного співробітництва Снятинської міської ради інформує.

Кабінет Міністрів України затвердив Постанову від 16.08.2022 №918 щодо надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.

Із 1 вересня фермери зможуть подати заяви в Державний аграрний реєстр (далі - ДАР) на дві програми з держпідтримки: виплату на гектар землі та на дотацію за утримання корів.

Перша програма - це виплата на гектар у розмірі 3100 грн на 1 га. Максимальний розмір - до 120 га. Оскільки, мінімальних обмежень немає, це може бути і один, і два гектари.

Друга програма - підтримка тих, хто вирощує від 3-х до 100 корів. Виплата надається в розмірі 5300 грн на кожну корову.

Перед поданням заявки на відповідну програму необхідно зареєструватися в ДАР.

Учасник повинен заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом.

Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті Державного аграрного реєстру в режимі реального часу.

Скористатися підтримкою можуть фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які є юридичними та фізичними особами -підприємцями України.

Граничний строк подання заявки – 15 листопада 2022 року.

Важливо!

Ключова умова – земельні ділянки мають бути зареєстровані, це ж стосується і корів.

Фото без опису

 

Інші інше

Всі інше