Як підготуватися до опалювального сезону

  • 535

 

Нинішній опалювальний сезон в Україні обіцяє бути непростим. Підготовка до зимового періоду – одне з важливих завдань як міської ради, так і мешканців громади.

Найпростіше, що можна зробити у такій ситуації – подбати про утеплення власних помешкань та додаткові джерела обігріву.

Як, все ж таки, правильно підготувати своє житло до опалювального сезону?

Декілька порад для мешканців індивідуальних будинків та квартир:

Перш за все, необхідно зменшити тепловитрати: проведіть профілактику металопластикових вікон, ущільніть вікна та двері, за можливості, визначте одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації.

Перевірте обладнання. Якщо у Вас індивідуальне опалення, проведіть технічне обслуговування котла.

Підготуйте батареї, а саме: відсуньте меблі від батареї, зберіть штори, зніміть декоративні панелі. Як варіант, наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями.

Підготуйте додаткові джерела тепла. Перевірте стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонерів. За потреби, зверніться до фахівця для перевірки електроприладів, розеток, електропроводки.

Розгляньте можливість встановлення альтернативних джерел тепла. Наприклад, твердопаливний котел. Підготуйте пічне опалення до опалювального сезону, якщо воно є.

Запасіться твердим паливом, електрогенераторами та пальним для нього. Закупіть запас палива: палети, вугілля, дрова тощо.

Дані поради допоможуть не тільки заощадити кошти, а й перенести важкий зимовий період.

Готуємося разом до суворої пори року!

Інформує відділ економічного розвитку

Снятинської міської ради

Фото без опису