До відома громадян. Розпочалася передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України

  • 1588

 

    У жовтні розпочалася поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України.

Пенсійним фондом України:

  • з 1 жовтня 2022 р. здійснюється виплата житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.
  • з 1 грудня 2022 р. буде здійснюватися призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

  Громадянам, які вже отримують житлову субсидію, не потрібно звертатися до органів соціального захисту населення чи органів Пенсійного фонду України. Вони і надалі отримуватимуть призначену їм житлову субсидію обраним способом: на банківський рахунок або через поштове відділення. Крім того, у жовтні для них буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон, без необхідності звернень.

   Громадяни, які не можуть самотужки сплачувати житлово-комунальні послуги, і ще не встигли звернутися за призначенням житлової субсидії, можуть це зробити будь-коли, в тому числі протягом опалювального сезону.

  Важливо, що у разі звернення за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону, вона призначається з початку такого сезону.

   Для призначення житлової субсидії потрібно подати заяву та декларацію за встановленими формами одним із наступних способів:

  • поштою до органу соціального захисту населення за місцем проживання – до 30 листопада 2022 року;
  • особистим візитом до уповноважених посадових осіб виконавчого органу  селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг або в електронній формі через Портал Дія – в незалежності від місяця звернення;
  • поштою або особисто до сервісного центру Пенсійного фонду України, в електронній формі через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України – з 1 грудня 2022 року.

До Пенсійного фонду України з питання призначення житлової субсидії можна звертатися з 1 грудня 2022 року в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання.

Відділ обслуговування громадян №12 (сервісний центр)ГУ ПФУ в Івано-Франківській області

Телефон для довідок (03476) 2 34 01