Міський голова Анатолій Шумко провів засідання Виконавчого комітету Снятинської міської

  • 520

Міський голова Анатолій Шумко провів засідання Виконавчого комітету Снятинської міської ради.

На Виконкомі обговорили питання щодо планових вимкнень електроенергії в громаді.

Директор філії "Східна" АТ "Прикарпаттяобленерго" Микола Гунько розповів присутнім про стан енергосистеми в області та, зокрема, в нашій громаді. Він вкотре наголосив, що першочергово забезпечуються живленням об’єкти критичної інфраструктури. 

Перелік даних об'єктів в громаді визначає виключно Івано-Франківська обласна військова адміністрація.

Микола Гунько закликав усіх мешканців громади до витримки та терпіння: "Ворог і надалі продовжує обстрілювати енергетичну інфраструктуру України. Сьогодні по всій країні вводяться екстренні аварійні відключення світла. Тому ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій".

Міський голова Анатолій Шумко також нагадав присутнім, що міська рада не складає графіки вимкнень електропостачання і не має жодного впливу на їх коригування. Графіки складає АТ "Прикарпаттяобленерго".

Директор КП "Водоканал" Ігор Якимець зазначив, що для зручності мешканців міста в підприємстві намагаються робити все, щоб графіки подачі води і світла співпадали.

Також говорилося і про вуличне освітлення. Наразі, в усіх населених пунктах нашої громади воно вимкнене. Освітлюється виключно центр міста Снятина. Це зумовлено, насамперед, складними погодніми умовами в зимовий період, поганою видимістю на автошляхах, відсутністю світло-відбиваючих елементів у пішоходів та з метою уникнення дорожньо - транспортних пригод.

Зазначимо, що таку практику використовують і інші міста не лише нашої області, але і всієї України.

Окрім того, у вуличному освітленні в нашій громаді вже давно використовуються енергозберігаючі лампи.

Загалом члени Виконкому розглянули 42 питання порядку денного.

Детально ознайомитися з прийнятими рішеннями можна на сайті Снятинської територіальної громади.