ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ВАСИЛЯ АНДРУСЯКА

  • 537

Сьогодні відзначаємо 108-у річницю від дня народження полковника УПА, командира 22-го Тактичного відтинку “Чорний Ліс” Василя Андрусяка ("Грегіт", "Різун").

Щороку в Снятині вдячні краяни вшановують пам'ять земляка-повстанця. З нагоди цієї дати представники міської ради, члени братства ОУН-УПА та небайдужі мешканці поклали квіти до підніжжя пам’ятника полковника “Різуна”, запалили свічки пам'яті та помолилися за всіх Героїв, які віддали і продовжують віддавати своє життя за незалежність України.

Цього дня звучала патріотична поезія, присвячена легендарному полковнику "Різуну" у авторському виконанні поетів Івана Оробця, Івана Грекуляка та Романа Запаринюка.

У когорті повстанських командирів нескореної України Василь Андрусяк на чільному місці. Минуло більше сторіччя з часу народження непересічного партизанського тактика, патріота-героя української нації, легендарного командира, проте його ім'я не стерлося з народної пам'яті, а образи борців-патріотів за Українську Державу з відстані часу постають перед нами ще величнішими і зримішими.

Тож, шануймо пам’ять про нашу історію, наших Героїв усіх епох та їх подвиги.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису