Співчуття

  • 393

Із сумом повідомляємо, що на 86 році земного життя відійшов у вічність відомий просвітянин, педагог, поет та публіцист, громадсько-культурний діяч МИРОСЛАВ ПЕТРОВИЧ ПОПАДЮК.

Міський голова Анатолій Шумко, Виконавчий комітет Снятинської міської ради, депутатський корпус, працівники адмінапарату та члени редколегії краєзнавчого і літературно-мистецького журналу "Снятин" висловлюють щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати. 
Нехай пам'ять про Мирослава Петровича повсякчас живе у його подвижницькій праці, у його книжках, учнях, дітях...

Нехай Господь прийме його душу в Царство Небесне та дарує вічне життя там, де немає ні печалі, ні смутку.

Вічна пам'ять і шана невтомному будівничому України...


  Із біографії:
  Народився Мирослав ПОПАДЮК 4 листопада 1937 року в с. Хлібичині на Заболотівщині, у селянській родині. Початкову освіту здобув у рідному селі, а продовжив навчання у Заболотівській одинадцятирічці, згодом – навчання в Івано-Франківському педінституті ім. Василя Стефаника, де закінчив історико-філологічний факультет, отримавши спеціальність вчителя української мови і літератури, а також історії.

    Свою вчительську діяльність почав на Вінниччині (Соболевська середня школа). З 1964-го двадцять два роки директорував у школах Снятинщини (Зібранівка, Троїця, Вовчківці, Заболотів). За будівництво нових шкільних приміщень у Вовчківцях та Заболотові і за створення взірцевої навчально-матеріальної бази був нагороджений орденом „Знак Пошани” (1982) і занесений на обласну Дошку пошани.

    Згодом Мирослав Попадюк дванадцять років завідував районним відділом освіти (1985-1997). В цей час активно долучився до відродження національної школи на Снятинщині.

    З 1955 року Мирослав Петрович громадський кореспондент обласних і Снятинської районної газети „Голос Покуття”. Також був головою районного об'єднання Всеукраїнського товариства „Просвіта” ім. Тараса Шевченка — з часу його заснування як Товариства української мови (1989 р.).

Автор численних поетичних збірок, нарисів та есеїв, краєзнавчо-літературних досліджень...

    М. Попадюк - лауреат обласної літературно-просвітницької премії ім. Марійки Підгірянки,  літературно-мистецької премії ім. Марка Черемшини, обласної літературної премії ім. Василя Стефаника, краєзнавчої премії ім. Євгена Паранюка.

 Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, медаллю „За заслуги перед Прикарпаттям”, просвітницькою медаллю „Будівничий України”.

    Мирослав Попадюк – член Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України, Національної спілки письменників України.

Фото без описуФото без опису