Якісна питна вода

  • 109

 

Доступ до безпечної води є необхідним для забезпечення життєдіяльності та важливим для попередження виникнення інфекційних захворювань, що є ключовим профілактичним заходом, особливо тепер під час воєнного стану.

Недоброякісна питна вода може стати чинником поширення інфекційних захворювань: кишкових інфекцій, харчових токсикоінфекцій, вірусних гепатитів, лептоспірозу тощо.

У зв’язку з введенням з 24 лютого 2022р. воєнного стану щоденно проводиться  контроль за якістю та безпечністю води, відібраної у визначених точках систем  централізованого водопостачання  населених пунктів громад.

За результатами лабораторних досліджень  по мікробіологічних та санітарно – хімічних показниках, досліджувані у 2022 р. та січні поточного року проби  води  відповідали ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Комунальні  підприємства централізованого водопостачання, які забезпечують населення питною водою, забезпечені  необхідною кількістю реагентів та засобів і готові проводити додаткове знезараження води при необхідності.

Моніторинг якості питної води продовжується.

 

 

Шановні жителі! Оберігайте свої джерела водопостачання та пийте чисту воду! Будьте здорові!

 

 

Фельдшер санітарний

Снятинського відділу

Коломийського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Катерина Середюк