В СНЯТИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ БОРИСА ГУЦУЛЯКА

  • 437

У художньо-меморіальному музеї Василя Касіяна пройшла година пам'яті про нашого земляка, відомого українського скульптора Бориса Гуцуляка.

Сьогодні йому б виповнилося 80 років. З цієї нагоди у музеї зібралися поціновувачі творчості Бориса Гуцуляка, люди, які особисто його знали, родичі та сусіди.

Присутні вшанували світлу пам'ять видатного краянина, ознайомилися з каталогом робіт покутського скульптора, торкнутися до родинних світлин шляхетної сім'ї.

Заступник міського голови Василь Анатійчук відзначив майстерність творів Бориса Гуцуляка. "Громада пишається такою визначною постаттю. Його роботи знають і цінують далеко за межами міста й області. Борис Гуцуляк заслуговує на пам'ять і пошану, а його творчість – на глибоке дослідження й широку популяризацію", - зазначив Василь Анатійчук.

Присутні поділилися своїми спогадами про митця, його життя і творчість, захоплення спортом та цікавий спосіб життя.

Перші скульптурні роботи Бориса Гуцуляка були виконані з дерева. Згодом митець працював із бронзою, мармуром, латунню. Вперше роботи митця-аматора з'явились на широкий загал на зламі 80-90-х років ХХ століття. Автор став учасником двох міжнародних мистецьких виставок "Імпреза", пізніше брав участь у колективних виставках у залі Спілки художників.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису