Щодо захворюваності на грип та ГРВІ.

  • 80

 

За даними щотижневого епідеміологічного моніторингу за 6-ий тиждень 2023 року на території Снятинської громади зареєстровано 67 випадків ГРВІ, показник на 100 тисяч населення становить 161,9. Перевищення епідпорогу немає. У порівнянні з 5-м тижнем 2023 року захворюваність зросла на 3,1%.

 За тиждень захворіло 22 дитини до 17 років, що становить 32,8% від загальної кількості хворих. У порівнянні з 5-м тижнем 2023 року захворюваність серед дітей до 17 років зросла на 22,2%.

Випадків грипу за тиждень не зареєстровано.

Летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ не зареєстровано. 

З початку епідсезону на території Снятинської громади проти грипу щеплено 454 особи.

     Ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо, для людей із груп ризику. Запобігти цьому можна отримавши одне щеплення проти грипу. Вакцинуватися можна не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону.

     Вже зараз на приватному ринку в аптеках українці можуть придбати такі вакцини:

  • ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ, Корея; 
  • ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Це означає, що ці вакцини пройшли реєстрацію та є безпечними до використання!

До того ж ризик одночасного інфікування грипом і COVID-19 є дуже високим — у 6 разів вищий ризик смертності в разі поєднання цих інфекцій.

Важливо пам’ятати, що вакцинація від грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. А також враховувати, що згідно з останніми медичними рекомендаціями щодо поєднання вакцин — щеплення проти цих недуг можна робити в один день або з мінімальним інтервалом. Так ви збережете час і фінанси, які витрачаються на лікування.
Бережіть себе та будьте здорові!