Відбулася нарада-навчання керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств всіх форм власності

  • 393

 

З метою недопущення випадків отруєння бджіл та головні вимоги чинного законодавства  при безпечному застосуванні пестицидів 15лютого2023року в приміщенні Снятинської міської ради відбулася нарада-навчання керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств всіх форм власності, які орендують землі на території Снятинської та Заболотівської ТГ.

В семінарі взяли участь заступник голови Снятинської міської ради Василь Анатійчук, який виступив із вступним словом, привітав присутніх зі святом Стрітення Господнього та подякував за тісну співпрацю аграріїв з органами місцевого самоврядування, а особливо про допомогу Збройним Силам України.

Голова Ради товаровиробників, депутат Коломийської районної ради , аграрій із багаторічним професійним досвідом Богдан Тимофійчук у своєму виступі наголосив на актуальні питання ,з якими зустрічаються в повсякденній роботі аграрії. Також зазначив, що в даний час озимі зернові та озимі ріпаки перезимовують добре.

Роман Драганюк - т.в.о. начальника Снятинського відділу Коломийського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області у своєму виступі проінформував про співпрацю аграріїв з громадською організацією «Спілка пасічників Снятинщини» та алгоритм дій у випадку отруєння бджіл пестицидами. Також було зазначено доповідачем про поновлення членів постійно діючої комісії по Снятинській і Заболотівській ТГ.

Іванна Пупенко – головний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки звернула увагу аграріїв на головні вимоги дотримання чинного законодавства в сфері захисту та карантину рослин при застосування пестицидів, щоб не уможливити з’явлення випадків хімічного токсикозу бджіл. Також наголосила про дотримання санітарних зон і про одержання допусків та посвідчень при роботі з пестицидами. Також було запропоновано керівникам створити вайбер групи з пасічниками, відповідно до своїх територій для швидкого оповіщення про обробки с/г культур пестицидами.

Василь Кіцул – головний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки акцентував увагу керівників на актуальні питання в сфері насінництва та розсадництва. А саме про відбір зразків на посівні  якості насіння до початку весняно-польових робіт.

Микола Олексюк – головний державний інспектор Південно –Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці розповів про головні вимоги охорони праці з питань безпечного с/г виробництва, щоб запобігти нещасних випадків і зберегти здоров’я людей.

 

Фото без опису  Фото без опису

 

Фото без опису  Фото без опису