ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ СНЯТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ!

  • 494


Війна вигнала зі своїх домівок мільйони українців. Понад 6,9 мільйона стали внутрішньо переміщеними особами, понад 7,5 мільйона виїхали за кордон. Спілкуючись з  людьми, які вимушено покинули свої помешкання, думки і пріоритети людей не змінилися, переважна більшість з них хочуть і мають намір повертатися до своїх домівок. Перше і найбільш пріоритетне бажання – це перемогти, закінчити війну, безпека, відсутність обстрілів, збереження рідних міст під українською владою.
 
🤝Від початку війни російської федерації проти України прихисток  в Снятинській міській територіальній громаді  отримали 3925 внутрішньо переміщених осіб (167 з яких в комунальних установах громади) з різних місць активних бойових дій на території України, це м. Київ і  Київська область, міста Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Харківська область та м. Харків, Дніпропетровська область, м. Одеса та Одеська область, Донецька, Луганська, Житомирська, Вінницька, Херсонська, Чернігівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Кіровоградська, Запорізька області, тимчасово окупований Крим. Переважна більшість громадян, які вимушено переїхали на проживання в нашу громаду приїхали до рідних, знайомих друзів. Однак є і такі, яким наше маленьке місто стало комфортним для проживання і вони щиро дякують всім, хто прихистив їх та надав житло для тимчасового проживання.

Станом на 23.02.2023 року залишилися на проживання – 561 громадянин, з них 190 дітей до 18 років, 117 – пенсійного віку, переважна більшість яких з Херсонської, Луганської, Донецької, Харківської та Миколаївської областей України. Місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб  виключно в приватному секторі. 

Життя продовжується хоч би які виклики і випробування воно не ставило перед людьми. 
 
На сьогодні виникають нові потреби в поселенні внутрішньо переміщених громадян, є випадки, де до своїх помешкань повертаються господарі з-за кордону, тому стоїть питання перепоселення, поселення ВПО, які хочуть надалі залишатися на проживання в нашій громаді, в яких діти навчаються в наших освітніх закладах.

❗️Снятинська міська рада звертається до всіх людей доброї волі, всіх не байдужих до людського болю та горя, всіх жителів нашої громади як в місті так і в селах громади,   при наявності та можливості надати прихисток і поселити в себе (приватному секторі) внутрішньо переміщених громадян. ☎️Телефонувати за № 067 370 0943, або на стаціонарний телефон 2-51-12.