Щодо захворюваності на грип та ГРВІ на території Снятинської ОТГ

  • 86

 

Інформую Вас, що за даними щотижневого епідеміологічного моніторингу за 9-ий тиждень 2023 року на території Снятинської громади зареєстровано 71 випадок ГРВІ, показник на 100 000 населення становить 173,37. Перевищення епідпорогу немає. У порівнянні з 8-м тижнем 2023 року захворюваність знизилась на 10,1%.

За тиждень захворіло 23 дитини до 17 років, що становить 32,4% від загальної кількості хворих. У порівнянні з 8-м тижнем 2023 року захворюваність серед дітей до 17 років знизилась  4,2%.

Випадків грипу за тиждень не зареєстровано.

Летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ не зареєстровано. 

З початку епідсезону на території Снятинської громади проти грипу щеплено 453 особи.

Нагадую, що вакцинуватися від грипу можна не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону. Бо ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо для людей із груп ризику.

Звертаю увагу, що діти від 6 місяців при інфікуванні вірусом грипу – переважно хворіють тяжко й мають складні наслідки,  тому вони зазначені в групі ризику. Аби убезпечити їх від цього, батькам слід щорічно щепити малечу. Таким чином організм дитини набуває імунітет та може вдало протистояти вірусу грипу. 

Вже зараз на приватному ринку в аптеках можна придбати такі вакцини:

ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ, Корея; ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Вакцини пройшли реєстрацію та безпечні до використання!

Зверніться до свого сімейного лікаря або педіатра. Саме він повинен рекомендувати зробити щеплення й оглянути дитину. Не потрібно дотримуватись дієт, вживати ліки або харчові добавки. Побічні ефекти вакцинації проти грипу майже відсутні. 

Бережіть себе та своїх близьких!