У Снятині презентували поетичну книгу «Дика ягода» письменниці Іванни Стеф’юк.

  • 401

У читальному залі Снятинської бібліотеки відбулася презентація книги "Про вас" та збірки поезій “Дика ягода” Іванни Стеф'юк - письменниці, літературознавиці, етнографині, кандидатки філологічних наук та членкині Національної спілки письменників України.

В основі книги Іванни Стеф’юк "Про вас" лежать реальні життєві історії жителів сіл Коломийського, Косівського районів Прикарпаття, а також Буковини, Волині і навіть Одеси.

Збірка «Дика ягода» – це вірші, котрі можна назвати гуцульською містикою. У власних творах мисткиня зобразила колорит карпатського краю. За словами Іванни, у поезіях описано рідну їй Косівщину, Буковину та й Карпати загалом.

У 2021 році це видання стало переможцем конкурсу від Кабінету молодого автора Національної спілки письменників України.

Іванна Стеф'юк також розповіла про історію написання і про непростий шлях виходу збірки.

"Фінальну версію книги зверстано напередодні повномасштабного вторгення - 23 лютого 2022 року. Цей рукопис буквально пережив окупацію, окупацію Бучі – його врятувала письменниця та культурна діячка

Юлія Бережко-Камінська, яка здійснила дизайн та верстку. Вона просто закопала під землю системний блок з робочими файлами книги, бо по-іншому було ніяк. Тож книжка «Дика ягода» почала жити своїм життям ще задовго до того, як вийшла друком», - зазначає письменниця.

А далі присутні насолоджувались творами та поезією у виконанні авторки.

Читачі бібліотеки матимуть змогу ознайомитися з творами Іванни Стеф'юк з книги, яку письменниця подарувала бібліотеці.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Інші новини

Всі новини