Пожежники Снятинщини інформують:

  • 120

 

Цього року значно зменшилася кількість пожеж в екосистемах

З початку 2023 року на території м. Снятин та Снятинської міської територіальної громади виникло 7 пожеж на відкритих ділянках місцевості (трава, сміття) на загальній площі 2,8 га. За аналогічний період минулого року виникло 59 пожеж на відкритих ділянках місцевості (трава, сміття) на загальній площі 243,8 га. У порівнянні з минулим роком цього року виникло у вісім разів менше пожеж. Загибелі та травмування на пожежах не було. Минулого року на пожежах за аналогічний період загибелі та травмування на пожежах не було.

Внаслідок пожеж завдано прямих матеріальних збитків на суму 1 млн. 209 тисяч гривень.

Основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах залишаються: безконтрольне випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки перебуваючи на відпочинку та порушення правил пожежної безпеки під час проведення господарських робіт на присадибних ділянках.

Від початку 2023 року працівниками відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коломийського РУ ГУ ДСНС України в Івано – Франківській області складено 2 протоколи на громадян за ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за спалювання сухої трави.

Під час пожежонебезпечного періоду працівники комунальної установи ''МІСЦЕВА ПОЖЕЖНА ОХОРОНА'' Снятинської міської ради разом з працівниками Коломийського районного управління Головного управління ДСНС України в Івано–Франківській області спільно із представниками поліції проводили профілактичні рейди щодо попередження пожеж в екосистемах у сільській місцевості та місцях посівної компанії.

Метою заходу було попередження випадків спалювання сухого листя та трав. Під час рейду фахівці спілкувались із людьми, які працювали на присадибних ділянках та у місцях проведення посівної компанії селах Будилів, Прутівка, Попельники, Заваллля, Белелуя та міста Снятин. З громадянами проведено роз’яснювальні бесіди щодо недопущення виникнення пожеж на відкритих територіях внаслідок спалювання сухої рослинності, про небезпеку, що несе за собою неконтрольований вогонь, проінструктували щодо дій у разі виявлення пожежі. Наприкінці розмови громадянам вручили пам’ятки та листівки застережного характеру та нагадали про адміністративну відповідальність.

Фото без опису

Інші статті

Всі статті