ПОМИНАЛЬНІ ДЗВОНИ: ІЩЕНКО ВАСИЛЬ ВІКТОРОВИЧ

  • 108

Народився в селі Стецева у багатодітній сім’ї Віктора та Марії Іщенків 14 січня 1967 року. Навчався у Стецівській загальноосвітній школі. Здобувши неповну загальну середню освіту, у 1982 році вступив до Чернівецького будівельного технікуму, де здобував фах будівельника. У 1986 році був призваний на строкову військову службу, яку проходив у Афганістані. Проявив себе мужнім та хоробрим воїном, за що отримав численні відзнаки та нагороди, а також вдячність від бойових побратимів. Закінчивши військову службу, Василь Вікторович розпочав трудову діяльність будівельником.

З проголошенням Незалежності України Василь Вікторович розпочав власну справу, заснувавши Мале Приватне Підприємство "Сучасник». Присвятив своє життя сільському господарству та фермерству.

У 1994 році одружився, разом з дружиною Наталею виховали двох дітей – Олександра та Наталію, раділи народженню п’ятьох онуків.

Василь Вікторович був великим патріотом нашої держави. Не стояв осторонь значних суспільних зрушень, таких як Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013-2014рр. Як підприємець, допомагав протестувальникам на Майдані, брав особисту участь в акціях протесту. Як патріот, меценат, гідна людина з надзвичайно добрим серцем, підтримував Стецівський ліцей, рідне село і його мешканців. З початку 2000-х років представляв громаду Стецеви як депутат Снятинської районної ради багатьох скликань та Снятинської міської ради.

З початку повномаштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року став на захист України в лавах збройних Сил України. Загинув у бою 30 травня 2022 року біля міста Слов’янськ Донецької області.