Снятинський відділ Коломийського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області інформує:
7 червня - Всесвітній день безпечності харчових продуктів
Щороку, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в результаті вживання в їжу забруднених і заражених продуктів харчування хворіють понад 600 млн осіб. З них 420 тис. помирають. Їжа не повинна бути небезпечною для життя.
У 2018 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй заснувала Всесвітній день безпечності харчових продуктів (𝗪𝗼𝗿𝗹𝗱 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗦𝗮𝗳𝗲𝘁𝘆 𝗗𝗮𝘆) для підвищення обізнаності людей у всьому світі про важливість безпечності харчових продуктів. Його відзначають 7 червня. ВООЗ та Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) спільними зусиллями сприяють проведенню Всесвітнього дня безпечності харчових продуктів у співпраці з державами-членами та іншими зацікавленими сторонами.
Цьогоріч тема Всесвітнього дня безпечності харчових продуктів – «стандарти на харчові продукти на варті життя». Вона має підкреслити важливу роль встановлених практик і стандартів в галузі безпечності харчових продуктів та їх якості. Серед запропонованих ВООЗ заходів щодо подолання проблем, спричинених порушенням безпечності харчових продуктів, – посилення контролю з боку державних структур за процесами вирощування, збирання, виробництва, транспортування, зберігання та продажу харчових продуктів, вдосконалення профілактики, діагностики та лікування харчових захворювань та підвищення якості інформації та освіти з питань здоров'я та харчування.
Снятинський відділ Коломийського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області оперативно інформує громадськість щодо небезпечних продуктів, їх можливого потрапляння на території району. Наші спеціалісти проводять державний контроль на потужностях, які використовуються для виробництва, переробки, зберігання харчових продуктів, а також на агропродовольчих ринках, слідкують за безпечністю харчових продуктів у процесі їх виробництва та обігу.
В цей день ще раз хочемо зауважити, що безпечність харчових продуктів – спільна відповідальність держави, виробників і споживачів. Кожен повинен робити свій внесок у всьому харчовому ланцюзі – від ферми до обіднього столу, щоб їжа, яку ми споживаємо, була безпечною та здоровою. Забезпечення безпечності харчових продуктів – справа кожного!