Ветеринарні спеціалісти Снятинського відділу Івано-Франківської обласної лікарні ветеринарної медицини проводять діагностику за характерними клінічними ознаками та лікування травматичного перикардиту у корів.

  • 41

 

Запальний процес, який супроводжує пошкодження, передбачає серйозні наслідки для тваринного, включаючи летальний результат. У той же час лікування в даному напрямку є малоефективним.

Тому знати причини і процес розвитку хвороби вкрай важливо для того, щоб забезпечити ефективні профілактичні заходи.

Так як в більшості випадків лікування не дає потрібного ефекту, особливу увагу слід приділити профілактиці нетравматичного перикардиту. Полягає вона у виключенні найменшої можливості попадання в корми чужорідних тіл, а також у створенні максимально безпечних умов утримання худоби.

Також важливою профілактичною мірою виступає ретельна підготовка і перевірка пасовища перед вигоном худоби. Не рекомендується випасати худобу на територіях, де раніше простежувався викид сміття або різні будівельні роботи. На звичайних пасовищах заздалегідь проводиться огляд і збір за все сміття.

Травматичний перикардит не тільки значно знижує продуктивність тварини, але і може швидко привести до летального результату. А так як вилікувати дана недуга вкрай складно, основну увагу необхідно приділити умовам утримання тварин, які дозволять запобігти розвитку хвороби.

Профілактика – запорука здоров'я!