Запасаємось вітамінами влітку

  • 46

 

Коли поповнювати запаси вітамінів, як не влітку? Розповідаємо, які продукти найкраще вживати у цей період, аби бути міцними й здоровими цілий рік.

Вітамін А відповідає за молодість шкіри та міцний імунітет! Їжте помаранчеві та жовті овочі й фрукти: як-от моркву, гарбуз, перець та диню. Налягайте на листові овочі й особливо — на шпинат.

Вітамін С бере участь в обміні речовин, підвищує стресостійкість та захищає від хвороб. Додайте до раціону полуницю, смородину, чорницю, огірки та помідори — і організм обов’язково вам подякує.

Вітамін D — це міцні кістки й м'язи, енергійність та витривалість. Смакуйте жирну морську рибу: тріску, скумбрію й лосось, а також курячі яйця та вершкове масло. І не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі, адже вітамін D синтезується в шкірі під впливом сонячного світла.

Розширюйте раціон та частуйте свій організм корисними смаколиками.

І будьте здорові.

 

 

 

 

Фельдшер санітарний

Снятинського відділу

Коломийського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Катерина Середюк