У СНЯТИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ЧЕРЕМШИНІВСЬКИХ ЛАУРЕАТІВ 2023 РОКУ

  • 157

День народження визначного українського письменника Марка Черемшини на Снятинщині відзначають по-особливому. Щороку (з 1999 р.) в Снятині, де жив, вів громадську, літературну та адвокатську діяльність письменник, проходить вручення найвищої відзнаки у громаді - літературно- мистецької премії імені Марка Черемшини.

Сьогодні, 13 липня, в день іменин визначного земляка, в саду музею Марка Черемшини вручили премії його імені кращим літераторам та митцям краю.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих захисників та подякували всім, хто сьогодні боронить українські землі від ворога та завдяки кому ми маємо надійний український тил та можливість примножувати культурну спадщину нашого краю.

Цьогорічними лауреатами літературно- мистецької премії імені Марка Черемшини стали:

  • у номінації ЛІТЕРАТУРА (проза, поезія, літературознавство):

Галина Кознюк-Лукашонок, письменниця, публіцистка та поетеса, авторка низки книг, переможниця обласних та всеукраїнських літературних конкурсів;

  • у номінації ЖУРНАЛІСТИКА, КРАЄЗНАВСТВО (публіцистика, фото, відео і кіномистецтво, видавнича справа, просвітницька діяльність, науково-пошукова робота):

Роман Чобан, краєзнавець, педагог, вчитель географії Джурівського ліцею;

  • у номінації ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО, архітектура, дизайн (декоративно-ужиткове мистецтво, народні промисли):

Ольга Чудак, художниця, педагогиня, завідувачка відділу «Художня школа» Снятинського ЦПО «Сокіл» міської ради;

  • у номінації КОНЦЕРТНО - ВИКОНАВСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ (музична, хореографічна, вокально-пісенна творчість, художня декламація, композиторська діяльність):

Іван Збіглі, акордеоніст, викладач по класу акордеону Снятинської дитячої музичної школи.

 

Сьогодні, у такий складний для України час, Снятинська міська рада підтримує культурне життя в нашій громаді, а також митців нашого краю, котрі кожен по-своєму прославляють свою малу батьківщину та тримають надійний культурний фронт у громаді. Адже саме культура формує національну свідомість та самобутність, єднає та надає сенсу у боротьбі за спільні цінності.

Щиро вітаємо лауреатів! Бажаємо натхненного вогнику в подальшій праці задля розвитку культурно-мистецького життя Снятинської громади!

З вірою у Перемогу! З Богом та Україною в серці!

 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису