Планові моніторингові дослідження в закладі соціального захисту

  • 35

 

Фахівцями Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» на території Снятинської ТГ в серпні місяці поточного року проведено планові моніторингові дослідження в закладі соціального захисту, а саме: Психоневрологічний інтернат м. Снятин (відділення № 1 і № 2) та в закладі освіти: ЗДО «Золотий ключик» м. Снятин.

Відібрано проби води питної, харчових продуктів для лабораторного дослідження, змиви на контроль якості поточної дезінфекції, грунт з дитячих майданчиків та рекреаційної зони. Проведено інструментальні заміри параметрів мікроклімату, рівня освітлення та шуму. Результати лабораторних досліджень та інформаційний лист з відповідними рекомендаціями   надіслано керівникам вказаних закладів.

Разом з цим, з метою запобігання виникненню спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь, дифтерії та збереження здоров’я обстежено персонал на групу кишкових інфекцій і дифтерії. Носіїв вказаних інфекцій не виявлено.

Крім того, проведено роз’яснювальну роботу щодо профілактики інфекційних і паразитарних захворювань, попередження їх заносу та розповсюдження в організованих колективах. Особлива увага приділялась  проведенню специфічної профілактики інфекційних захворювань, тобто імунізації  населення проти дифтерії, правця, кору, краснухи, туберкульозу, COVID – 19 та інших інфекцій.

Для інформаційної обізнаності було надано відповідні брошури та інформаційні листи, в яких можна  прочитати корисну інформацію з цих та інших питань.

 

 

Завідувачка відділення епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Галина МАКАРЕНКО

Фото без опису  Фото без опису