ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ - БЕЗПЕКА МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ

  • 134

На черговому засідання Виконавчого комітету міської ради обговорили питання роботи укриттів в громаді.

Як зазначив заступник міського голови Віктор Кушик, нещодавно в черговий раз було здійснено обстеження захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться на території Снятинської громади. Загалом, обстежено 97 захисних споруд. Всі заклади освіти на території громади облаштовані укриттями в повній мірі та готові до початку освітнього процесу.

Ще одне важливе питання, яке обговорювалося на Виконкомі, - про вжиття необхідних заходів для розгортання та забезпечення функціонування пунктів незламності на території Снятинської громади з 1 жовтня 2023р.

Наразі, усі 30 пунктів незламності, котрі функціонують у громаді, приведено у статус "готові до роботи". Всі вони укомплектовані необхідними засобами аварійного електроживлення та готові до відновлення роботи.

Також Віктор Кушик проінформував про забезпечення безпечного розміщення генераторів на території підприємств і установ комунальної власності, де вони знаходяться.

Для перевірки безпечного розміщення генераторів було створено кваліфіковану комісію із залученням представника Коломийського РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Васильківа Руслана.

За результатами перевірки встановлено, що всі генератори готові до експлуатації у разі відключення електроенергії в осінньо-зимовий період та забезпечені запасом палива на 3 доби безперервної роботи.

Міський голова наголосив на проходженні інструктажу відповідальними по охороні праці, а також на безпечному розміщенні генераторів та паливно - мастильних матеріалів на території даних об'єктів.

"Оскільки ми живемо в умовах війни, маємо бути готові до будь-якого розвитку подій. Тому нашим основним завданням у цей нелегкий час є безпека мешканців громади", - підкреслив міський голова Анатолій Шумко.

Загалом, члени Виконкому розглянули 33 питання порядку денного. Зокрема, розглянуто:

  • хід виконання підготовки до опалювального періоду 2023-2024 років та стан готовності бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період з врахуванням можливих відключень електроенергії (блекауту);
  • звіт заступника начальника Коломийського РВ поліції відділення поліції №1 (м.Снятин) Любомира Орчика про роботу правоохоронних органів щодо забезпечення законності та правопорядку на території Снятинської міської
  • звіт про роботу Комунального підприємства "Снятинська аптека №52" Снятинської міської ради
  • звіт про діяльність Відділу соціальних послуг;
  • надано одноразові грошові допомоги жителям громади;
  • прийнято рішення про вручення педагогічної премії імені Василя Равлюка у 2023 році;

Детальніше ознайомитися з прийнятими рішеннями можна на офіційному сайті Снятинської міської територіальної.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Інші новини

Всі новини