Спільна виховна робота з метою національно-патріотичного виховання неповнолітнього клієнта пробації

  • 107

 

Відповідно до індивідуального плану роботи протягом вересня місяця Коломийським районним сектором №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області за участі Снятинського бюро правової допомоги Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено інформаційно-просвітницьку зустріч та соціально-виховну роботу з неповнолітнім клієнтом пробації та його законним представником.

Відповідно до Плану заходів з реалізації Національної стратегії реформування системи юстиції щодо дітей на період до 2023 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 р. № 1335-р, під час довірливої бесіди акцентовано увагу неповнолітнього на аспектах національно-патріотичного виховання, спрямованого на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально позитивного способу життя,  активної громадянської позиції, дотримання норм правового суспільства, готовності брати активну участь у житті своєї держави та виховання поваги у молодого покоління до Конституції України, державних символів, любові до рідної землі, української мови, національної культури та традицій.

Водночас юнакові роз’яснено правові наслідки, які чекають на нього, у разі вчинення ним адміністративних правопорушень чи повторного кримінального правопорушення під час відбування покарання. Особливу увагу зосереджено на важливості усвідомлення ним та його законним представником правових нормах, які є запорукою успішної ресоціалізації.


Фото без опису