День серця у Снятині

  • 33

            29 вересня у світі щороку відзначається Всесвітній день серця. Метою такого дня є інформування населення планети про небезпеку, яку несуть серцево - судинні захворювання. Наразі серцево – судинні захворювання є головною причиною смерті в світі: щорічно вони забирають понад 17 мільйонів людських життів. Не є винятком Україна в цілому.

Тож метою цього міжнародного дня є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, підвищення обізнаності населення про власне здоров’я та хвороби серця, формування розуміння щодо правильного способу життя задля попередження даного захворювання та зменшення смертності від хвороб серця.

  Сьогодні, 29 вересня, працівниками Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» разом з спеціалістами Снятинського ЦПМСД Снятинської міської ради, відбулася акція присвячена Всесвітньому дню серця на території Снятинського ринку. Всім бажаючим проводилися вимірювання артеріального тиску, визначався рівень глюкози в крові та надавалися фахові рекомендації.

Крім того, проводилася роз’яснювальна робота серед працівників та здобувачів освіти навчальних закладів, в закладах торгівлі та громадського харчування тощо Снятинської, Заболотівської, Городенківської та Чернелицької громад з наданням відповідної друкованої інформації.

Піклуйтеся про своє серце і воно віддячать вам своєю безперебійною роботою та забезпечать активну життєдіяльність.