Проведено планові моніторингові дослідження закладів освіти

  • 47

 

Фахівцями Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ» на території Снятинської, Заболотівської,  Городенківської, Чернелицької ТГ в жовтні поточного року проведено планові моніторингові дослідження закладів освіти сіл Прутівка, Вовчківці, Орелець, Устя, Тростянець, Іллінці, Троїця, Рудники, Тишківці, Чортовець, Корнів, Вільхівці, Кунисівці, смт. Чернелиця, КЗ «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради

с. Тишківці.  

З керівництвом та медичними сестрами вищезазначених установ обговорено питання щодо актуальності проведення вакцинації проти кору, краснухи, паротиту та інших інфекцій. Акцентовано увагу на недопущенні  відмов батьків від профілактичних щеплень для своїх дітей.

Крім того, серед здобувачів освіти  навчальних закладів проведено лекцію на тему: «Чим небезпечні кір та краснуха», « Шкода куріння для підлітків», виступ на тему: « Не кури – контролюй емоції» та «Кидай курити! Починай відновлюватися», «Профілактика інсульту», «Раціональне харчування підлітків».

Для інформаційної обізнаності було надано інформаційні листи, пам’ятки в яких можна  прочитати корисні поради з цих питань.

Разом з цим, з метою запобігання виникненню спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь та збереження здоров’я  проведено обстеження персоналу на групу кишкових інфекцій. Носіїв вказаних інфекцій не виявлено.

Відібрано проби води питної, харчових продуктів для лабораторного дослідження, змиви на контроль якості поточної дезінфекції, грунт з дитячих майданчиків. Проведено інструментальні заміри параметрів мікроклімату, рівня освітлення та шуму. Результати лабораторних досліджень та відповідні рекомендації доведені до керівників установ.

 

 

Завідувачка відділення епідеміологічного

нагляду (спостереження) та профілактики

неінфекційних захворювань

Снятинського відділу Коломийського районного відділу

ДУ « Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»

Галина МАКАРЕНКО