До уваги суб'єктів господарювання, що зареєстровані та провадять діяльність на території Снятинської територіальної громади в галузі агропромислового комплексу

  • 168

 

Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету на виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки для підтримки аграріїв області департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації в поточному році проводиться прийом документів за такими напрямами:

1.Часткове відшкодування суб'єктам господарювання вартості придбаної великої рогатої худоби, овець та кіз у розмірі до 50 відсотків вартості (без податку на додану вартість), але не більше як: за закуплені велику рогату худобу - 20,0 тис.грн. за 1 голову; за закуплені вівці та кози - 5,0 тис.грн. за 1 голову.

2. Часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам витрат на закупівлю альтернативних джерел живлення (генераторів, акумуляторів тощо) для забезпечення стабільної роботи підприємств агропромислового комплексу до 50 відсотків вартості але не більше як 300,0 тис. гривень.

3.Часткове співфінансування проектів, спрямованих на розвиток агропромислового комплексу.

Більш детальна інформація щодо участі у програмах фінансової підтримки розміщена на офіційному вебсайті Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації в розділі: ОДА => Документи => Регіональні цільові програми =>Програми Департаменту агропромислового розвитку.

https://www.if.gov.ua/regionalni-cilovi-programi/programi-departamentu-agropromislovogo-rozvitku

Однією з умов участі в обласній програмі є співфінансування органом місцевого самоврядування на місцях.

З метою підтримки аграріїв нашої громади, аналогічне рішення прийнято черговою сесією Снятинської міської ради «Про Програму підтримки агропромислового комплексу Снятинської міської територіальної громади на 2023-2025 роки» від 19 жовтня 2023 року, яким затверджено Порядок використання коштів міського бюджету на виконання заходів Програми, а саме:

  • Часткове відшкодування суб'єктам господарювання вартості придбаної великої рогатої худоби, овець та кіз відповідно до Заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки в  розмірі:

за закуплені велику рогату худобу – 1000 грн. за 1 голову;

за закуплені вівці та кози – 500 грн. за 1 голову.

  • Часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам витрат на закупівлю альтернативних джерел живлення (генераторів, акумуляторів) для забезпечення стабільної роботи підприємств відповідно до Заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки в  розмірі до 50 відсотків, але не більше як 10 000 грн.

З детальною інформацією, порядком надання документів та їх зразками можна ознайомитись на сайті міської ради в розділі Економіка => Проєкти та програми.

Прийом документів розпочинається 23 жовтня 2023 року та триватиме до 06 листопада. (каб.309 міської ради).

Інформує відділ економічного розвитку

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  

 

Інші інше

Всі інше