Плавання – один із найбільш популярних та приємних видів спорту.

  • 29

 

Плавання – один із найбільш популярних та приємних видів спорту, корисний  як для дорослих так і для дітей. Плавання в басейні не залежить від погодних умов, розвиває соціальні навички, покращує фізичну форму загальну моторику тощо. Відвідування басейну сприяє запобіганню виникнення проблем у роботі опорно – рухового апарату. Для профілактики різних недуг та покращення самопочуття достатньо по півгодини активного плавання в повільному темпі. Регулярні заняття плаванням можуть знизити ризик серцево – судинних захворювань на 41%. Гіпертонічна хвороба стенокардія, вегето-судинна дистонія, атеросклеротичне враження судин – показання для відвідування басейну. Під час плавання підвищується приплив крові до серця. Це дозволяє зміцнити серце і знизити ризик розвитку захворювань серцево – судинної системи.

Плавання також корисно для тих, хто страждає на ожиріння та артрити. Плавання не тільки залучає практично всі м’язи тіла, але й допомагає спалювати відносно велику кількість калорій. Воно також захищає мозок від вікових ушкоджень на ранній стадії.

Заняття плаванням допоможуть тримати рівень цукру під контролем. Людям з цукровим діабетом варто відвідувати басейн не менше трьох разів на тиждень.

Для занять у басейні вам будуть потрібні спортивний купальник, шапочка, окуляри, гумові тапочки, рушник, гель для душу, мочалка, фен. Крім того, для відвідування басейну необхідна медична довідка про стан здоров’я.

Перед початком та після сеансу плавання необхідно прийняти душ.

Отже, купання і плавання – це ефективний спосіб загартування і дієва лікувальна процедура.

Регулярне, дозоване плавання значно підвищує опірність організму до багатьох захворювань та мінливих чинників навколишнього середовища.

Будьте здорові!