Соціально виховна робота із суб’єктами пробації щодо шкідливого впливу алкоголю на організм людини

  • 117

 

На обліку в Коломийському районному секторі №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області перебувають суб’єкти пробації різних категорій, в тому числі і ті, які схильні до зловживання алкоголем чи вчинили кримінальні правопорушення в стані алкогольного сп’яніння.
Такі суб’єкти пробації потребують підвищеного контролю та роботи, направленої на профілактику вживання алкогольних напоїв чи зловживання такими напоями.

З метою проведення ефективної індивідуальної роботи та соціально-профілактичної роботи, а також з метою профілактики алкогольної залежності, з вказаними суб’єктами пробації начальником Коломийського районного сектору №2 Євгенієм Терентьєвим спільно з лікарем наркологом КНП «Снятинська багатопрофільна лікарня» Снятинської міської ради Сергієм Боднаром була проведена індивідуальна так і групова зустріч, під час якої присутнім була надана інформація щодо негативного впливу алкоголю на організм людини, спосіб її життя, а також види та фази залежностей, які можуть виникати внаслідок зловживання такими напоями.

Кожного року в Україні фіксуються чисельні випадки отруєння людей алкогольним сурогатом, у тому числі факти загибелі осіб внаслідок інтоксикації фальсифікованим алкоголем. Все більшої масштабності набирає одна з головних проблем сьогодення – споживання спиртних напоїв підлітками та молоддю. Адже алкоголь особливо активно впливає на організм, що лише формується, поступово руйнуючи його. У цей період у печінці відсутній спеціальний фермент, який розщеплює етиловий спирт, тому в підлітковому віці руйнівний вплив алкоголю на печінку відбувається в значно коротший термін, ніж у дорослих.

Алкоголь – це легкий наркотик з важкими наслідками. Як і всі наркотичні речовини, він викликає залежність та діє насамперед на клітини головного мозку, паралізуючи їх.

Така робота з суб’єкти пробації  триває постійно, так, як одне з завдань на шляху перевиховання суб’єктів пробації – це вмотивувати кожного з них до позитивних змін у власному житті.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису