Безпечний манікюр

  • 56

 

Не всім вдається якісно самостійно робити манікюр в домашніх умовах, тому ми звертаємось зробити манікюр у майстра в спеціалізованому салоні. Проте,   необхідно звертати увагу на безпеку:  порізи, недостатня дезінфекція інструментів і шкіри рук, травми нігтьових пластин , неякісні матеріали тощо. Наслідки  можуть бути неприємними: гепатит, сифіліс, грибкові інфекції – і це невелика частина захворювань, якими можна заразитися під час манікюрної процедури. Наприклад, для того, щоб заразитися гепатитом С, досить невеликої ранки, причому хвороба може роками не проявляти себе. Грибок вражає нігтьову пластину, змінюючи її рельєфність, і якщо вчасно не провести належне лікування, його спори почнуть проникати в самі тканини. Заразитися ним можна  обробивши нігтьову пластину пилкою, на якій є збудник захворювання.

На що слід звертати увагу під час візиту до манікюрного салону ?

При відвідуванні салону, насамперед, необхідно звертати увагу на санітарно-гігієнічний стан приміщення. Зовнішній вигляд і робоче місце майстра свідчать про те, наскільки в цьому закладі дотимуються гігієни. Звертайте увагу на стан робочого місця, наявність рукавичок разового використання і антисептиків, на те, чи обробив майстер перед манікюром робоче місце, руки тощо.

 

Перш за все, майстер має обов’язково продезінфікувати руки клієнту та обробити руки собі, навіть якщо працює в рукавичках. Адже у попереднього клієнта могли бути порізи на руках чи мікротріщини, через контакт із якими можна заразитися як самому, так наразити на небезпеку людину, яка прийшла на манікюр. Пилочка, якою роблять манікюр, в ідеалі має бути одноразовою. Неприпустимо, коли однією пилочкою роблять манікюр усім відвідувачам.

 

І, звичайно, найголовніше – це інструменти. По-перше, краще, щоб вони були повністю з металу (без іржі), оскільки наявність дерев’яних або пластикових частин ускладнює процесс дезінфекції. По-друге, після стерилізації інструменти повинні зберігатися в спеціальних крафт-пакетах, розкривати які майстер повинен тільки у присутності клієнта.

 

Всі інструменти для манікюру після використання необхідно дезінфікувати, механічно очищати, промивати проточною водою та стерилізувати.
Ці три етапи виконуються саме в такій послідовності та не замінюють один одного. Тому персонал повинен мати не менше 2-х комплектів інструментів для почергового їхнього знезаражування.

 

Для дезінфекції інструментарію дозволяється використання сертифікованих дезінфекційних засобів, виключно відповідно до методичних вказівок по їхньому застосуванню.

Дотримання правил гігієни під час манікюру – це запорука здоров’я як клієнта, так і самого майстра.

 

Фото без опису