Міжнародний день волонтера

  • 94

 

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Свято заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну. Що побажати на День волонтера 2023 та як красиво подякувати тим, хто ніколи не проходить повз біду - у добірці нижче.
Волонтерство - це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей і тварин по всьому світу отримують необхідну допомогу.

У цивілізованому світі волонтерство є нормою життя. В Україні значення та роль волонтерів у розвитку суспільства й реалізації державних соціальних програм також високо оцінено й закріплено на законодавчому рівні. Так, Законом України «Про пробацію» передбачено сприяння волонтерів органам пробації у здійсненні нагляду за засудженими, які відбувають покарання в громаді, та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Волонтери пробації у різних куточках України долучаються до роботи з правопорушниками, мотивують їх до позитивних змін і підтримують на шляху змін. Хтось надає професійну допомогу (юридичну, психологічну та ін.), інші власним прикладом та підтримкою допомагають подолати складний період в житті та позбутися залежностей, а ще інші – стають наставниками в житті й реальними справами допомагають знайти роботу чи вирішити матеріальні проблеми.

Коломийський районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації» вдячний кожному, хто поставив людяність і добро вище людського осуду на адресу тих, хто оступився, хто знаходить час і можливості творити добрі справи і робити майбутнє безпечнішим! Спасибі, що у наш не легкий час не забуваєте про головне – творити хороші справи, дарувати надію, за Ваші великі серця, прагнення зробити світ кращим.

 

Фото без описуФото без опису