"5 кроків до здорового харчування"

  • 146

 

Раціональне харчування є основою здоров’я, здорового способу життя та профілактики розвитку різноманітних захворювань.

Здорове харчування – це, насамперед, вживання різноманітних продуктів, які дають усі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров’я. До цих речовин належить білок, вуглеводи, жири, вода, вітаміни та мінерали. Достатня кількість кожного з елементів забезпечує належне функціонування усіх систем органів та збереже їх здоровий стан.

Недотримання базових правил харчування скорочує тривалість життя та провокує появу неінфекційних захворювань різного типу: онкологічних, серцево-судинних, діабету тощо.

Питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних, необхідно забезпечити виконання норм харчування.  

В 15 навчальних закладах  Івано – Франківської області стартував проєкт «5 кроків до здорового харчування», в якому взяв участь Ліцей імені Василя Стефаника Снятинської міської ради. Мета проєкту підвищити рівень обізнаності учнів, вчителів, батьків щодо важливості здорового харчування, формування культури заохочення до здорового способу життя. Були проведено лекції, кругли столи з учнями, вчителями, працівниками ліцею на тему : «Основи здорового харчування. Чому важливо говорити про це з учнями?», «Цукор, сіль та трансжири – небезпека, про яку ми можемо не здогадуватися».  Розглянуті питання: як ми харчуємося, надмірна вага та ожиріння, актуальність здорового харчування, які харчові продукти заборонені реалізувати в шкільних буфетах. За результатами організованої акції всі бажаючі прийняли участь в анкетуванні.

Отже, здорове харчування, це ні що інше, як збалансоване споживання білків,вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини в харчових і біоактивних речовинах.

Перше, що необхідно зробити, - вирішити харчуватися правильно. Для цього потрібно враховувати основні принципи здорового та безпечного харчування.

Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від продуктів швидкого приготування і ви зміните своє життя на краще!

Здорове харчування-це один із фундаментальних факторів, що підтримують здоров’я і настрій людини протягом усього життя. Наше здоров’я на 40-45% залежить від харчування. Правильне та здорове харчування сприяє росту і розвитку організму,забезпечує нормальний фізичний і психічний розвиток,підвищує імунітет і захищає від несприятливої екологічної ситуації, яка є в сьогоденні.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису