”Прийшов десь із небес, щоб спасти люд свій весь і утішився…”

  • 198

Всечесні отці, керівники влади району, наших ОТГ, міст та сіл, дорогі наші воїни – захисники України, наша молоде, возлюблені у Христі брати та сестри, вірні Української Греко-Католицької Церкви – вітаю всіх з Різдвом Христовим та Новим 2024 роком

ХРИСТОС  РОЖДАЄТЬСЯ!

Знову розходиться темрява і зявляться Світло – Бог сходить на землю і стає людиною.

Cповнилось пророцтво Ісаї: Народ, що в пітьмі ходить, уздрів світло велике; над тими, що живуть у смертній тіні, світло засяяло, бо з нами Бог /Іс.9.11/. Син Божий – стає сином Марії, Сином Людським.

Життя Христа на землі розпочалось не в розкішних палатах чи теплій хаті, а з убогої стаєнки, бо всі людські оселі перед Ним були закриті. Свята Родина просилась на нічліг від хати до хати, благаючи тепла та притулку. Та жителі Вифлеєму холоднокровно зачиняли двері своїх домівок. Марія і Йосиф, як звичайні подорожні після виснажливої дороги, тяжко пережили душевний біль, коли побачили, що місця для них між цими людьми не знайшлося. Тоді вони знайшли притулок далеко в чистім полі в убогій стаєнці. І там: ”…поміж бидляти спочив на сіні Бог необ’ятий”.

Ісус Христос прийняв людське тіло і став людиною, щоб змінити наше життя і життя всього людства. Будучи у вертепі Дитятко-Ісус найперше змінив життя кожного з тих, хто були поруч

з Ним і біля Нього. Діва Марія народивши Божого Сина, стала Божою Матір’ю, а простий тесля Йосиф з Назарету став опікуном Святої Родини та покровителем Церкви Христової. Убогі пастушки стали живими свідками та носіями радісної новини, яку звістив їм ангел Господній: ”– Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу: сьогодні вам народився у місті Давидовім Спаситель – Христос Господь. І ось вам знак: ви найдете дитя сповите, що лежатиме в яслах” /Лк.2,8-12/.  І в ту мить над землею залунав радісний спів: Слава на висотах Богу і на землі мир людям благовоління /Лк.2, 13-14/.

Сьогодні і ми, українці, в цей важкий для нас час, як ті пастушки,  маємо почути слова ангела – Не бійтесь! І коли хочемо змін, треба не тільки чекати, але трудитись – потрібно шукати і знайти Ісуса, впустити Його в своє серце, в свої домівки, в своє життя. Тоді Господь змінить нас, і все навколо нас – як змінив Марію, Йосифа та убогих пастушків – так змінить і Україну!

Рік, який минає, став історичним. І важлива зміна вже відбулись – ми почали святкувати Різдво Христове 25 грудня в єдності і в лоні Вселенської Церкви з цілим християнським світом.

Це велика заслуга наших вірних і всього нашого духовенства, які доклали для цього великих старань та зусиль. І це важлива перемога. Тому Господь змінює нас, змінює Україну!

Бажаю всім нам в цей Різдвяний час прийти до наших  храмів, подякувати Богові за все. Разом припасти до ясел Ісуса і скласти  в молитві свої духовні скарби – віру з серця і любов щиру. Мати тверду віру і надію, що і над всією нашою Україною також скоро пролунає радісний ангельський спів про нашу довгоочікувану перемогу та Богом благословенний мир.

Вітаю Всіх з Різдвом Христовим та Новим Роком! Особливо наших захисників та захисниць. Молимось за Вас і надіємось на Вас, бо якраз завдяки Вам не прийшла війна  у наші домівки. Нехай новонароджений Спаситель витре сльози тих, хто сумує, загоїть біль та душевні рани тим, хто втратив своїх  рідних та близьких. Береже всіх нас і Україну. Вселяє в наші серця непохитну Віру і Надію на перемогу.

Щасливого Всім Різдва. Миру та Божого благословення у Новому Році.

 ХРИСТОС  НАРОДИВСЯ ! СЛАВІМО  ЙОГО !

                                                                          Митрофорний протоієрей Теодор Оробець,  декан Снятинський, магістр теології

 

Фото без опису