ПОМИНАЛЬНІ ДЗВОНИ: ДЖУРАВЕЦЬ РОМАН РОМАНОВИЧ

  • 328

Джуравець Роман Романович народився в селі Стецева. У 2010 році закінчив Стецівську школу і поступив до Чернівецького національного університету на факультет історії, політології та міжнародних відносин.  У жовтні 2012 року пішов на строкову службу в ЗСУ. З 2012 по 2023 роки проходив службу в ЗСУ на різних посадах.

Був високопрофесійним військовим, виконував найважливіші і найскладніші військові завдання. Був мудрим, знаючим, відповідальним командиром.

Загинув 2 лютого 2023 року у Сєвєродонецькому районі Луганської області.

За час служби в рядах збройних сил України мав багато нагород, серед яких: Орден «За мужність» ІІІ ст. та Орден Богдана Хмельницького ІІІ ст., нагрудні знаки «За військову доблесть», «За зразкову службу», «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ст., «За заслуги перед Збройними Силами України», «За Україну, за її волю», «За воїнську доблесть», медаль «Операція Об’єднаних Сил. За звитягу та вірність», почесна відзнака командира частини «Хрест Хижака».

28 липня 2023 року указом Президента України №456/2023 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Романа Джуравця нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеня (посмертно).

Фото без описуФото без опису

Інші новини

Всі новини