УВАГА!!! НЕ ПАЛІТЬ СУХУ РОСЛИННІСТЬ !!!

  • 50

 

 

Рятувальники Снятинщини та працівники «Місцевої пожежної охорони» Снятинської міської ради застерігають вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Локалізувати загорання та гасити пожежу сухої рослинності на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорань сухої трави завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої рослинності – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави є в зоні міста, де на ґрунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. На сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак можуть постраждати не лише безпосередньо палії.

Не спалюйте рідну землю, господарюючими методами, що шкодять екосистемі, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелі людей.

Також хочемо наголосити про адміністративну відповідальність за спалювання сухої трави на громадян в розмірі від 3060 до 6120 грн, на посадових осіб від 15300 до 21420 грн. Якщо необережне поводження з вогнем призвело до пожеж у лісових масивах штраф на громадян від 4590 до 15300, на посадових осіб від 10710 до 18360

 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису