До відома громадян

  • 119

Снятинська міська рада інформує, що укладання договору на вивіз побутових відходів є ОБОВ’ЯЗКОВИМ. Відсутність договору і створення несанкціонованих сміттєзвалищ тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством:

- відповідно до ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

- згідно з ч.2 ст.35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами. Невиконання статті 35-1 ЗУ «Про відходи» тягне за собою накладення штрафу на громадян — від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Відмова від укладання договору на вивезення відходів, як і створення несанкціонованих сміттєзвалищ, розглядається як факт забруднення навколишнього середовища відходами споживання, що тягне за собою цивільно-правову й адміністративну відповідальність згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення.

- така ж відповідальність передбачена ст.152 КУпАП — порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, що тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для УКЛАДЕННЯ ДОГОВОРУ на вивезення побутових відходів звертайтеся до менеджера ТОВ «AVE Івано-Франківськ», яка знаходиться в приміщенні Снятинської міської ради за адресою: м.Снятин, пл. Незалежності України,1 каб.114, а також в старостинських округах – до спеціалістів з документування.

Перелік необхідних документів (оригінали потрібно мати при собі):

•  документ, що посвідчує особу;

•  довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру (за наявності).

Чистота територіальної громади — спільна справа всіх її жителів!

 

Фото без опису