ПОМИНАЛЬНІ ДЗВОНИ: Бережний Руслан Валерійович

  • 162

Народився Руслан Бережний 26 жовтня 1976 року в м. Івано-Франківську в інтелігентній родині. Дитячі роки провів у с. Хутір-Будилів у своїх бабусі та дідуся. Виростав серед книжок, багато читав. Мав поетичні здібності, гарно малював і танцював. З юності захоплювався музикою. Досконало грав на гітарі.

Після служби в армії, де проявив себе сміливим, мужнім, відповідальним воїном, знайшов своє покликання як вуличний музикант. Був справжнім джентльменом, вихованим і спокійним. Руслан багато подорожував Україною та світом, дарував людям чесну музику та пісні. Деякий час проживав у Кривому Розі, згодом була Велика Британія. Та у 2001 році він переїжджає в село Хутір-Будилів, яке стало його рідною домівкою.

У червні 2014 року молодший сержант Руслан Бережний твердо вирішив йти захищати рідну Україну. Був поранений. Після повернення з зони АТО був активний в громадському житті. Бойові побратими дали позивний «Маестро», бо мав гітару. На фронті під ворожі вибухи «градів» він грав та співав для побратимів, підтримуючи їх бойовий дух.

Мав військові нагороди, зокрема Президентські, численні подяки, грамоти.

Зранку 24 лютого 2022 Руслан Бережний, не чекаючи повістки вдруге пішов захищати Україну. З побратимами «едельвейсами» обороняв Поліський край і серце України – Київ. Загинув в бою 22 березня 2022 року. Похований у с. Хутір-Будилів поблизу могил своїх рідних.

У червні 2022 року Руслана Бережного нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У пам’яті назавжди…

 

Фото без опису

 

Фото без опису