ПОМИНАЛЬНІ ДЗВОНИ: ЗАГАРУК ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ

  • 34

Народився Василь Загарук 12 листопада 1982 року в селі Стецева в багатодітній сім’ї. Батьки були змушені тримати багато худоби і птиці, тому Василь змалечку привчався до праці. Зі шкільних років захоплювався технікою та автомобілями, мав лідерські здібності. Коли йому було 15 років, помер батько і Василь залишився наймолодшим чоловіком в родині (бо старші розлетілися), опорою і допомогою матері. Працював і в полі, і дома. Допомагав рідним, сусідам, односельчанам.

Проходив строкову службу у лавах Збройних сил України. Після звільнення в запас працював на різних роботах. Згодом зайнявся підприємницькою діяльністю. Очолював бригаду з влаштування промислових бетонних покриттів. Користувався повагою серед колег по роботі. Був відповідальним і надійним товаришем. Мав авторитет серед односельчан. Після повномасштабного вторгнення Росії на Україну не вагаючись пішов захищати Батьківщину. Військову службу проходив у 115 бригаді військової частини А 4053.

Бойове завдання виконував у розвідувальній роті. Звання солдат. Проходив перепідготовку спочатку у Кам'янці-Подільському, пізніше у Золотоноші Черкаської області.

Бойові завдання виконував в місті Сєвєродонецьк Луганської області. 24 квітня 2022 року виконуючи бойове завдання біля дачного масиву Замулівка район Сєвєродонецька розвідрота потрапила у засідку та зазнала ураження зі стрілецької зброї та мінометного обстрілу. Це був останній бій Василя. Вважається безвісті зниклим.

 

Фото без опису

Фото без опису