Снятинський відділ Коломийського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області інформує: УВАГА!

  • 25

 

Протягом травня на території Снятинської і Заболотівської територіальних громад спеціалістами Снятинського відділу Коломийського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області разом з представниками органів місцевого самоврядування, товариства мисливців і рибалок, лісового господарства та національної поліції буде проводитись весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною на узліссях, узбіччях доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах, на перехрестях доріг, на території вирубок.

Сказ – це гостре, особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу Rabies virus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Червона лисиця є природнім резервуаром збудника сказу у навколишньому середовищі.

Приманка з вакциною, яка буде розповсюджуватися, безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна.

При виявлені подібних приманок не брати їх руками і не переносити їх з місць розкладання.

 

Фото без опису