ПАМ'ЯТІ ГЕРОЯ...

  • 169

У селі Попельники відкрили меморіальну дошку полеглому захиснику Івану Науменку

Сьогодні, в День Героїв України, вшанували пам'ять лейтенанта Науменка Івана Андрійовича. На фасаді Попельниківського ліцею, де він навчався, відкрили меморіальну дошку в пам'ять про новітнього Героя.

Рідні захисника, близькі, друзі, однокласники, всі, хто знав і любив його, прийшли віддати шану воїну і поділитися доброю згадкою про нього. З болем у серці всі згадували Івана та дякували батькам, котрі виховали гідного громадина патріота України.

Від імені міського голови Анатолія Шумка, Виконавчого комітету та депутатського корпусу керуюча справами Оксана Саміла передала слова шани та вдячності сім'ї Івана Науменка. Вона подякувала батькам, які з дитинства прищепили йому почуття патріотизму, котре спонукало його в подальшому обрати професію військового та стати на захист рідної землі.

"Сьогодні ми схиляємо голови у скорботі перед великим подвигом Вашого сина та всіх Героїв, котрі віддали своє життя за Україну.

Відтепер очі Івана Науменка, які дивитимуться на учнів школи з меморіальної дошки, нагадуватимуть прийдешнім поколінням про високий подвиг їхнього земляка в ім'я України", - зазначила Оксана Саміла.

Іван Науменко ще зі старших класів активно почав готуватися до вступу у військовий ВНЗ, бо мав на меті стати військовим. Після закінчення школи в 2017 році Іван втілює свою мрію у життя. Вступає на навчання у Львівську Національну Академію сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

З честю закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, отримавши диплом з відзнакою, здобувши військове звання "Лейтенант".

З літа 2021 року Івана Андрійовича призначено командиром взводу 15-го окремого батальйону 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. З липня по грудень 2021 року був учасником бойових дій ООС, захищаючи кордони рідної держави.

24 лютого Іван знову став на захист рідної землі. Отримав позивний «СКІФ». Проте 8 березня 2022 року ворожий осколок від снаряду обірвав молоде життя... Відважний воїн загинув в бою на околицях м. Кримінна, що на Луганщині.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису