Суб’єктам пробації розповіли про шкідливі наслідки вживання алкоголю.

  • 48

 

02 липня 2024 року в рамках проведення соціально-виховної роботи в Коломийському районному секторі №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області спільно з лікарем наркологом КНП «Снятинська багатопрофільна лікарня» Снятинської міської ради Сергієм Боднаром із суб’єктами пробації проведено просвітницький захід на тему: «Пагубний вплив алкоголю, наркотиків та токсинів на організм людини».

Метою заходу було пропагування здорового способу життя та зменшення вживання алкогольних напоїв, наркотичних речових, що мають негативний вплив на поведінку та спричиняють нервовому збудженю, і як наслідок прояви агресії, як вербальної, так і фізичної.

Якщо людина знаходиться під впливом алкоголю протягом значного часу, біохімічні процеси головного мозку змінюються. Організм прагне підтримати процеси функціонування нервової системи і як наслідок – формується звичка (стан), яка веде до щоразу більшої дози вжитого алкоголю, у людини формується алкогольна залежність.

Алкоголь впливає на центральну нервову систему: гальмує роботу мозкових центрів, що відповідають за вищу діяльність людини (інтелект, совість, критичну оцінку ситуації, рівень культури, тощо).

На тлі хронічного захворювання на алкоголізм також виникають алкогольні кардіоміопатія, гастрит, панкреатит, гепатит, нефропатія, енцефалопатія, анемії, порушення імунної системи, ризик інсульту.

У підсумок заходу присутнім було наголошено, що відмова або істотне зменшення вживання алкоголю сприятиме зменшенню ризику вчинення повторних кримінальних правопорушень, покращенню відносин в родині та суспільстві, подальшому веденню здорового способу життя.

 


Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису