Пробація в дії, відзначаємо День Прапора та День Незалежності України разом!

  • 34

 

24 серпня 1991 відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.
Державний прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці й достатку. Нині український національний синьо-жовтий прапор є державним прапором України.

З нагоди 33-тьої річниці проголошення Дня Незалежності України та з метою національно-патріотичного виховання суб’єктів пробації молодіжного віку, 20.08.2024, працівниками Коломийського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області спільно з Володимиром Чипигою, науковим працівником Музею визвольних змагань Снятинщини імені Василя Андрусяка, провели захід до Дня Прапора та Дня Незалежності, де суб’єкти пробації були ознайомлені з цікавими фактами з історії України, з основними подіями, пов’язаними із проголошенням незалежності і тим, які кроки зробила наша країна, щоб здобути державну незалежність.

«Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, джерелом української державності та залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями, кращі риси народної душі, національного характеру. Ми самі творимо історію своєї держави, бо Україна починається з нас!», - наголосив Володимир Чипига.

Після закінчення заходу суб’єкти пробації із захопленням ділилися своїми враженнями та емоціями, а також зацікавилася історією рідного краю та нашої України.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису