День захисника та захисниць України – День українського козацтва

  • 37

День захисників і захисниць України — державне свято України, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День захисника України». Через реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня Згідно з Указом Президента України №455/2023 від 28 липня 2023 року, День захисників і захисниць тепер відзначається 1 жовтня.

Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

З нагоди Дня захисника та захисниць в Коломийському районному сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області спільно з фахівцем із соціальної роботи, психологом Комунальної установони «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Снятинської міської ради Аліною Ткачук для суб’єктів пробації було проведено семінар на тему: «Сила нескорених». Даний семінар проведено з метою вшанування мужності та героїзму захисників та захисниць, незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного виховання.

У такий знаменний день вітаємо всіх чоловіків, хлопців, жінок та дівчат, всіх тих, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини. Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава захисникам і захисницям Вітчизни, слава Україні!

Фото без опису